chrome firefox opera safari iexplorer

Українські художники виручили 5 млн грн за картини для лікування героїв АТО

06 жовтня 2014 о 09:53

Українські художники виручили від продажу картин більш як 5 млн грн на лікування і реабілітацію героїв АТО в перший день благодійного проекту «Мистецтво, яке рятує», повідомила прес-служба «Ощадбанку»

Згідно з повідомленням, кошти будуть спрямовані на адресні рахунки 50 тяжкопоранених бійців української армії. 

«У перший же день аукціону зібрано понад 5 мільйонів гривень: більшість картин було продано за ціною, що значно перевищує заявлену в каталозі. Це означає, що подібні проекти можуть увійти в суспільну традицію», — наголошується в повідомленні. 

Банк повідомив, що експозиція триватиме з 3 до 12 жовтня в «Мистецькому Арсеналі». Всі виручені від продажу картин кошти будуть перераховані на рахунки учасників АТО. 

Як повідомляв УНІАН, уряд випустив казначейські зобов'язання «Військові» на 100 млн грн для фізичних осіб номінальною вартістю 1 тис. грн, розміщення яких здійснюється через «Ощадбанк», а кошти від продажу будуть направлені на фінансування Збройних сил України. 

Станом на 18 вересня до загального фонду державного бюджету надійшло понад 64 млн грн від реалізації «військових» казначейських зобов'язань. 

Довідка УНІАН. «Державний ощадний банк України» («Ощадбанк») зареєстрований Національним банком України 31 грудня 1991 року і входить до групи найбільших банків України. 100% акцій банку належать державі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути