chrome firefox opera safari iexplorer

Українські письменники виступлять на фестивалі у Польщі

20 жовтня 2014 о 11:32

Молоді українці візьмуть участь у панельній дискусії та виступлять з власними творами українською.
Українські автори стануть учасниками Міжнародного літературного фестивалю імені Джозефа Конрада у Кракові, повідомляє Cultprostir.
 
Шостий фестиваль Конрада акцентуватиме увагу на літературі як механізмі, що об’єднує людей в усьому світі.
 
Паралельно фестивалю відбуватиметься Міжнародний книжковий ярмарок, який є найбільшою подією такого ґатунку в Польщі. Участь українських письменників запланована у рамках «Літературного Туру до Польщі» − польсько-українського культурно-освітнього проекту. Представники вітчизняної літератури візьмуть участь у панельній дискусії та виступлять зі своїми творами у власному виконанні українською з озвученим перекладом польською.
 
Серед учасників Туру та претендентів на фестивальні читання: Олексій Чупа − письменник-металург, автор прозових та поетичних книг, що увійшли до довгого списку літературного конкурсу «Книга Року BBC-2014», народився і працював у Макіївці, у зв’язку з війною на Сході України переїхав до Львова.
 
Ната Коваль − поетка, фотограф, журналіст, молодий літкритик, родом із Рівненщини. Олеся Мамчич − поетка із Києва, організаторка ряду літературних читань на Євромайдані. Ірина Шувалова − письменниця із Києва, перекладачка, автор нарисів із літературної критики. Вікторія Амеліна − цьогоріч успішно дебютувала із романом «Синдром листопада», що торкається теми війни, співчуття та останніх подій в Україні.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути