chrome firefox opera safari iexplorer

Українські письменники зіграють у футбол з читачами

06 вересня 2011 о 18:02

Українські письменники Юрій Андрухович та Сергій Жадан зіграють у футбол з читачами. Матч, а заразом і презентація книжки «Літературна збірна України» відбудеться на Форумі видавців у Львові.

Традиційне книжкове дійство стартує за тиждень і триватиме п'ять днів. У ярмарку братимуть участь шістсот видавництв — з України, Росії, Польщі, Швейцарії та Ірландії. З-поміж сотень новинок вибиратимуть найкращу книгу Форуму. Свіжі доробки представлять, зокрема,письменниця Марія Матіос, філософ Мирослав Попович і навіть акторка Ольга Сумська. На літературні посиденьки до Львова з'їдуться 250-т письменників та поетів з п'яти континентів, зокрема з Австралії, Нової Зеландії, Бразилії та Республіки Конго. Зірковий гість — норвежець Ерленд Лу, автор світового бестселера «Наївно. Супер», перекладеного тридцятьма мовами.
Олександра Коваль, президент Форуму видавців у Львові: "У нас понад сімсот подій в програмі. Це і вечір Марії Матіос, і Василя Шкляра, це наша Ніч поезії і музики нон-стоп, яку просто справді обожнює молодь. Сергій Жадан організував літературну збірну України з футболу, і ця письменницька збірна буде змагатися зі збірною читачів".

Ірена Карпа, письменниця: "Це ще й такий якийсь знаковий час, знаковий період року, коли кожен кожного питає: а ти будеш на Форумі? І коли в тебе виходить нова книга, то обов'язково, щоб ти її презентував саме на Форумі, інакше — ти якийсь лузер".