chrome firefox opera safari iexplorer

Український фільм про Майдан може отримати російську кінопремію

22 жовтня 2014 о 13:35

Українську документальну стрічку «Чорний зошит Майдану» включено у конкурс 15-ї Національної премії «Лавровая ветвь-2014». Фільм боротиметься за нагороду в номінації «Найкращий неігровий повнометражний телевізійний фільм».

У конкурсі також братимуть участь стрічки російською мовою, зняті в Естонії, Франції, Латвії, Німеччині, Білорусі, Нідерландах тощо. Як повідомляють, цього року на премію заявлено рекордну кількість робіт.

«Чорний зошит Майдану» було знятий студентами Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенко-Карого, робота над стрічкою тривала чотири місяці. Це історії про людей, для яких Майдан став невід'ємною частиною їхнього життя. Від танців і співів у грудні до перших пострілів в січні, від щастя і ейфорії до виснаження і втоми. У фільмі висвітлюють 13 різних людей та їхні історії.

Фіналістів кінопремії буде оголошено 24 листопада. Урочиста церемонія вручення премії відбудеться 17 грудня.

Джерело: filmstreet.com.ua
Розділи: Новини культури

9 травня

Інші дати
Роман Андріяшик
1933 – український письменник, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман про Ю. Федьковича «Сторонець».
Розгорнути
День Перемоги
Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, що не прийшли з війни. Пам’ять – наче квіти на броні… Сонце усміхається мені. (Микола Сингаївський)
Розгорнути
Народився Володимир Гнатюк
(1871, с.Велеснів, Тернопільська область - 1926) – український фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець. Започаткував систематизоване видання фольклорних та етнографічних матеріалів («Галицько-руські анекдоти», «Галицько-руські народні легенди», «Коломийки», «Колядки та щедрівки».
Розгорнути