chrome firefox opera safari iexplorer

МОН пропонує створити єдину платформу електронних версій підручників

24 жовтня 2014 о 09:31

Міністерство освіти і науки України пропонує створити єдину платформу електронних версій підручників та надати учням можливість скористатися ними.
Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, йдеться у повідомленні відомства.

Міністр зазначив, що сьогодні з огляду на фінансовий стан видавничої справи, цей проект не має на меті заважати видавництвам продавати книжки та вручатися в ринок, а навпаки надасть можливість у майбутньому розвивати електронну книжку та сприятиме просуванню видавничих компаній.

Тому, за словами Міністра, при створенні електронного депозитарію мають бути враховані можливості та інтереси всіх сторін, зокрема, видавництв, авторів, учнів і батьків.

«Держава протягом років вкладала кошти в підручники. Зараз є нагальна потреба надання вільного доступу до електронних версій цих підручників», — підкреслив Міністр освіти і науки Сергій Квіт.

У свою чергу, представники видавництв підняли питання авторських прав на використання електронних версій підручників та варіанти форматів їх розміщення на сайті.

На думку експертів, підручники можуть бути розміщені на одній платформі в PDF-форматі, з можливістю веб-доступу в html-форматах та як альтернативний додаток на комп’ютері учня. Учасники зустрічі погодилися з тим, що доступ до підручників має бути простим та зручним у користуванні.

На сьогоднішній день, на сайті МОН вже розміщено посилання на електронний репозитарій підручників, розроблений Центром освітніх комунікацій. На даний момент, в онлайн-доступі розміщені далеко не всі електронні версії підручників. На репозитарії вже завантажено підручники для 1, 2, 3, 4 і 6 класів. Заплановано, що саме цей портал буде платформою для проведення конкурсу з відбору підручників для 4 і 7 класів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути