chrome firefox opera safari iexplorer

Книговидавці підтримали ідею створення електронного порталу для відбору нових підручників

04 липня 2014 о 11:29

Учасники зустрічі між експертами та книговидавцями шкільних підручників, яка відбулась у Міносвіти та науки, дійшли згоди, що традиційний конкурс з відбору рукописів потрібно скасувати. Адже він не забезпечує три ключових принципи – прозорість відбору підручників, якість підручників та участь педагогів у процесі відбору. 

Про це повідомляється на сайті МОН.

Повідомляється, що в ході дискусії одноголосно була підтримана ідея створити електронний портал, який уможливить реалізацію цих фундаментальних критеріїв: на порталі планують розміщувати електронні зразки всіх рукописів, що були подані авторами на конкурс і отримали гриф МОН. Педагоги матимуть доступ до електронних рукописів, з яких і обиратимуть кращий підручник для навчання. Найбільш рейтинговий рукопис буде передано до друку.

Відповідно, щоб нова система відбору підручників функціонувала ефективно з урахування побажань і зауважень громадськості та експертів, учасники засідання подали пропозицію запровадити 2-річний апробаційний період — упродовж нього у 4-х та 7-х класах будуть тестувати в навчальному процесі нові підручники.

На наступній зустрічі заплановано обговорити вже деталізований проект щодо відбору, друку та впровадження нових підручників у школах, а також пропозиції щодо структури Незалежної агенції, яка проводитиме експертизу підручників надалі.

Джерело: 5.ua
Розділи: Новини освіти

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути