chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні покажуть 100 фільмів за 100 хвилин

10 жовтня 2014 о 12:21

В Україні починаються покази третього кінофестивалю «100 фільмів за 100 хвилин» Першим фестивальним містом стане столиця — у Києві кінофорум екстремально коротких фільмів пройде з 10 по 12 жовтня. Далі сто хвилин кінозадоволення зможуть отримати глядачі більше двадцяти українських міст, зокрема їх покажуть і у Львові. Згідно з регламентом у фестивалі можуть брати участь короткометражки будь-якого жанру. Єдине, чим обмежені режисери-учасники – хронометраж. Фільм має тривати рівно одну хвилину.

«З досвіду останніх двох фестивалів хочу порадити глядачам купувати квитки заздалегідь. Особливо це стосується тих, хто звик відкладати все на останню хвилину — так ви збережете нерви собі та організаторам. На фестивалі будуть показані ігрові, анімаційні та експериментальні стрічки, буде навіть документалістика, що дуже рідко для екстремально короткого кіно» — розповів Сultprostir Сергій Климов — один з організаторів фестивалю.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути