chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше за 300 років виконають сонату італійського композитора Карло Маннеллі

23 жовтня 2014 о 11:45

Світова прем'єра тріо-сонати La Foggia композитора Карло Маннеллі відбудеться в Києві в рамках фестивалю Italia Festival Barocco. Твір буде виконано на концерті-закритті 4 листопада.

Твір Маннеллі зіграють музиканти ансамблю Il Sogno Barocco в такому складі: скрипка, контрабас, вілолончель, теорба. Вокальну партію виконає контратенор Рафаелло Пе. Це буде перше публічне виконання тріо-сонати італійського композитора за останні 300 років у світі. Тріо-соната – один з ключових жанрів камерної музики епохи бароко.

Карло Маннеллі (1640 – 1697) народився, творив і помер в Римі. Він був композитором і першою скрипкою найвідомішого римського музичного ансамблю другої половини XVII століття. Одним з його учнів є відомий італійський композитор і скрипаль Арканджело Кореллі. Маннеллі залишив після себе близько трьохсот творів, серед яких 86 скрипкових сонат і 24 тріо-сонати.

Фестиваль Italia Festival Barocco відбудеться в Києві в Національній філармонії з 23 жовтня по 4 листопада.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути