chrome firefox opera safari iexplorer

Як зробити вживання солодощів корисним для фігури і здоров’я

14 жовтня 2014 о 10:48

Часом учені роблять такі відкриття, що змушують іншими очима поглянути на звичні речі і відмовитися від усталених стереотипів. Скажімо, на недавній конференції Європейської асоціації кардіологів прозвучала доповідь, автори якої спростували звичні уявлення про дієтичне харчування і про те, що в боротьбі із зайвою вагою обов’язково треба відмовлятися від солодкого.

Уявіть собі: автори доповіді переконані, що вживання солодощів не тільки не шкодить фігурі, а й навіть... захищає її. Дослідники переконані: прихильники ласощів ніколи не погладшають, якщо сумлінно дотримуватимуться трьох правил.

А саме: не їстимуть солодощів на ніч, кластимуть на тарілку невелику порцію десерту, а сам десерт вибиратимуть якісний.

Власне, дієтологи і раніше рекомендували вживати десерти тільки вдень, оптимально — до обіду. Деякі навіть наполягали на тому, що десертом краще смакувати до основного прийому їжі, а не як зазвичай — після трапези. Мовляв, якщо з’їдати солодке перед обідом, то кількість спожитої їжі під час обіду зменшується.

Фахівці радять обмежувати себе невеликими порціями ласощів: шматочок шоколаду, невеличке тістечко або одна порція морозива — надень.

До речі, про шоколад. Не забувайте, що молочний шоколад із різними наповнювачами — родзинками, горішками тощо, — це «повноцінний» десерт, його слід обмежувати. Натомість гіркий шоколад — продукт дуже корисний. Дієтологи «дозволяють» з’їдати його 50-70 грамів на день. А в дні підвищених розумових навантажень — навіть 100 грамів.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути