chrome firefox opera safari iexplorer

«Армія подарунків» — у найбільших містах України

27 листопада 2014 о 10:45

“Вони зустрічатимуть Новий Рік у окопах. Аби ми могли святкувати. Тож новорічний подарунок має отримати кожен боєць на кордоні та в зоні АТО — щоби в наших сміливих хлопців та дівчат було хоча б трошечки свята”.
 
У тому головна ідея проекту “Армія подарунків”, до якого вже долучилися найбільші українські міста: Харків, Львів, Київ, Дніпропетровськ, Одеса та Кривий Ріг.
 
Новорічні подарунки бійцям готують у різних куточках України. З міст, де “Армія подарунків” ще не має своїх точок, подарунки надсилають Новою Поштою — волонтерській групі Help Army, яка, власне, й стала ініціатором проекту.
 
Сьогоднішні партнери “Армії подарунків” — група Help Army, фонд “Підтримай армію України!”, ГО “Патріот”, волонтерська ініціатива “Воля та Торнадо”, благодійні фонди “Добрий самарянин”, “Харків із тобою”, “Мир і порядок”, “Єдина родина”, Сестринська сотня Дніпропетровська та Жіноча сотня Кривого Рогу. Адреси, куди приносити подарунки в цих містах, можна дізнатися на сторінці facebook.com/armyofgifts.
Ініціатори проекту нагадують, що до нього можуть долучитися які завгодно інші волонтерські групи та об’єднання. Кожна волонтерська група відвезе зібрані нею подарунки своїм підшефним. А якщо можливості довезти група не має, тоді їй допомжуть інші.
 
У Харкові групи дівчат щотижня зустрічаються для того, аби зробити бійцям подарунки: кажуть, гуртом і веселіше, і корисніше. “Дивіться, як це працює: незнайома нам Інна з Одещини підкинула ідею робити патріотичні малюнки на флягах, так само незнайома мені Марія купила фляги, Дарина знайшла фарби і придумала зняти візерунки-обереги з писанок, і ми втрьох зі ще однією дівчиною їх розмалювали, — говорить художниця Світлана Акатьєва. — Це свого роду художня толока”.
 
“Круто, якщо подарунок буде зроблений власноруч, — переконана одна з ініціаторок акції, Іванна Скиба-Якубова, група Help Army. — Зв’яжіть шапку чи шалик, вишийте оберіг чи намалюйте стійкими фарбами тризуб на флязі — і замерзлий хлопець у холодному окопі знатиме, що ви про нього думаєте, а отже, все не даремно. Не вмієте робити руками — купіть труси з яким-небудь суперменом чи просто упаковку шкарпеток, повірте, отримати нові чисті шкарпетки для солдата це вже справжнє свято”.
 
Анна Сандалова, фонд “Підтримай армію України”, просить не забувати про такі корисні в польових умовах речі, як термокружки, термобілизна, складані ножі, ліхтарики та механічні годинники — те, що буде не просто приємним, а ще й корисним.
А Жанна Великова з криворізької Жіночої Сотні нагадує про домашні солодощі: “Це наче привіт із дому, з часу, коли вся сім’я збиралася за святковим столом”.
 
Як передати подарунки солдатам
 
Принести на волонтерські склади:
ХАРКІВ:
Help Army
— телекомпанія Приват-ТВ, вул. Пушкінська, 79;
— склад на Комсомольскому шосе, 77;
— магазин «Нова Вода», Московський проспект, 191;
БФ «Єдина родина»
— вул. Мельникова, 2, 3-й поверх ;
БФ «Мир і порядок»
— вул. Гоголя, 11
— ТРЦ «Дафі», 1-й поверх, біля супермаркету Fozzy
КИЇВ:
— вул. Васильківська 1, офіс 118 (фонд «Підтримай армію України!»)
— вул.Пушкинська 28-А, з 10:00 до 21:00, тел. 044 592 07 24 (ГО «Патріот»)
ЛЬВІВ:
— вул. Козельницька, 2а, 067 68 09 142 (група «Воля та Торнадо»)
КРИВИЙ РІГ:
Жіноча Сотня:
— фотостудія «Імідж», вул. С.Перовської,9
— КГЦ «Шелтер +», вул. Армавірська,28
067 638 35 19, Світлана
ОДЕСА:
БФ «Добрий самарянин»:
сквер Гамова, 3, контактний телефон: 0973757229, Наталя
2. Безкоштовно надіслати Новою Поштою:
— склад №10, ул. Чайковского, 7/9, получатель Константин Калметьев, +380 50 6690643 (подзвоніть Кості, спитайте промокод)
— склад № 28, ул. Культуры, 23, получатель Иванна Скиба-Якубова, +380 97 905 82 98
 
Переказати гроші на рахунки груп-партнерів
 
— з поміткою “на новорічні подарунки бійцям”
 
Докладнішу інформацію ви можете отримати від організаторів акції:
PR-аґенція “Bagels&Letters”, волонтерська група Help Army,
Іванна Скиба-Якубова,
+380 97 905 82 98, ivanna@bagels-letters.com

Джерело: inform.kharkov.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути