chrome firefox opera safari iexplorer

Дві українські школи потрапили до списку найбільш інноваційних шкіл світу

20 листопада 2014 о 14:44
Дві українські школи і 9 вчителів увійшли до списку найбільш інноваційних шкіл і педагогів, який щорічно укладається глобальною програмою Microsoft з розвитку освіти.

Всього до списку потрапили понад 150 шкіл і 800 викладачів з усього світу. Перелік був оприлюднений на Всесвітньому освітньому форумі Microsoft в Майамі, США.

В рейтинг інноваційних шкіл — Showcase Schools — увійшли школи, які активно використовують мобільні і хмарні технології в навчальному процесі. Такими в Україні стали Новопечерська школа в Києві і Ліцей інформаційних технологій при Дніпропетровському національному університеті.

Поліпшивши технологічну оснащеність і використовуючи нові технології в навчальному процесі, школи зробили процес навчання більш персоналізованим, створивши умови для поліпшення успішності своїх учнів.

До другого списку увійшли 9 українських викладачів. Тут номінуються вчителя, які застосовують прогресивну педагогіку і активно використовують новітні технології в роботі з учнями. Звання експерта каже про досягнення викладача як в освітній, так і в технологічній сферах. Такі вчителі допомагають своїм учням краще підготуватися до професій майбутнього, і можуть служити прикладом для своїх колег в освітньому процесі.

В рамках програми педагоги отримають безкоштовні ліцензії Office 365, а також можливість для свого професійного розвитку: вони зможуть взяти участь у розіграші поїздки на Всесвітній освітній форум, який відбудеться в квітні 2015 року в Редмонді, США.

Рейтинги Microsoft Showcase Schools і Microsoft Innovative Expert Educators складаються щорічно. Організатори зазначають, що цього року кількість шкіл і викладачів, які до них увійшли, збільшилася приблизно втричі, а кількість педагогів, які активно використовують технології в освітній сфері, зросла в кілька разів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути