chrome firefox opera safari iexplorer

Харчування проти осінньої депресії

19 листопада 2014 о 14:35
Рослинні продукти, серед яких фрукти, овочі та ягоди, навіть морожені — захищають мозок від стресу.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у програмі «Сніданок 1+1».

За її словами, крупи та зерновий хліб знімають напругу та дають відчуття емоційного благополуччя.

Біле м'ясо — індичка, курка та тунець покращують настрій, бо містять гормон щастя. Вітамін Д та омега 3 жири відганяють депресію. Цих речовин дуже багато в жирній морській рибі а також у печінці тріски. А ще вітамін Д утворюється під впливом сонячного проміння. «Тому частіше виходьте на двір та підставляйте обличчя та руки сонцю», — радить лікар.

Гарантія хорошого настрою — це не лише їжа, а й повноцінний режим, достатній сон, відмова від куріння, щоденна фізична активність, а також щоденне споживання чистої питної води.

«А ще не забувайте допомагати ближньому, спілкуватися з сильними людьми та радісними людьми і двитися на життя з усмішкою та оптимізмом», — каже Оксана Скиталінська.

Будьте здорові!

15 грудня

Інші дати
День працівників суду
Указом Президента від 08.12.2000 № 1318/2000 в Україні встановлене професійне свято – День працівників суду, що відзначається щорічно 15 грудня
Розгорнути
Народився Петро Чуйкевич
(1818, смт. Вороніж, Сумська область – 1874) – український педагог, етнограф. Присвятив себе збиранню та упорядкуванню українських народних пісень.
Розгорнути
Народилася Соломія Павличко
(1958, м. Львів - 1999) - науковець, літературознавець, публіцист, перекладачка, засновниця видавництва "Основи". авторка праць з теорії літератури, з питань фемінізму, модернізму в українській літературі та ін.
Розгорнути

Новини Дивитися всі