chrome firefox opera safari iexplorer

Різдвяна «Країна мрій» пройде у Києві 7 січня

11 листопада 2014 о 18:38

Різдвяний фестиваль «Країна мрій» пройде 7 січня 2015 року на Софійській площі в Києві.

Як передає кореспондент «Коментарів», про це на прес-конференції повідомив засновник фестивалю, композитор та музикант Олег Скрипка.

«7 січня ми маємо намір представити різдвяну, зимову «Країну мрій», — сказав він.

При цьому він зазначив, що фестиваль почнеться о 12:00 і триватиме до пізнього вечора, а завершиться традиційним різдвяним «Вертепом» з колядками.

«Я думаю, що цього року одночасно виконають колядки дуже багато людей, і ми запишемо новий рекорд до «Книги рекордів України». Адже від того, наскільки добре ми заспіваємо колядки, буде залежати, наскільки добре буде жити нація і країна в майбутньому році», — сказав Скрипка.

Також музикант додав, що він є організатором святкового концерту, який відбудеться ввечері 1 січня 2015 року, метою якого є святкова зустріч нового року.

«Ми, звичайно, святково проводжаємо старий рік, а потім, 1 січня, спимо до обіду і входимо в депресію. Так от ми вирішили змінити цю традицію і провести концерт саме 1 січня», — додав він.

1 січня Скрипка пообіцяв танцювальний, фолковий тематичний концерт.

Також музикант має намір ініціювати установку на Софійській площі «Дерева бажань» для дорослих, де кожен зможе залишити своє побажання для України і всього світу.

«Це буде дерево для дорослих. Кожен охочий зможе прив´язати стрічку і загадати бажання», — додав Скрипка.

У свою чергу, засновник мистецького проекту «Ukraine Folk» Ігор Добруцький зауважив, що ведеться розробка програмного забезпечення для мобільних пристроїв, яка дозволить всім охочим виводити свої вітання з Новим роком та Різдвом на центральний екран на Софійській площі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що символом свята Нового 2015 року в українській столиці стануть птахи миру.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути