chrome firefox opera safari iexplorer

«Країна Мрій» та «Мамаєва слобода» запрошують на святкування Різдва

02 січня 2013 о 14:23

7 та 8 січня на території Козацького селища «Мамаєва Слобода» проходитиме четверта зимова «Країна Мрій Різдвяна».

Організатори дійства запрошують усіх, хто шанує традиції предків та любить щиро веселитися й святкувати, повідомляє сайт «Країни Мрій».

На гостей свята чекатиме «цілий оберемок розваг»: від ярмарку народних майстрів, катання на санчатах, традиційної різдвяної Шопки до співів біля вогнищ і куштування козацького кулішу.

Також упродовж двох днів дорослих і дітей порадують святкові виступи Олега Скрипки та гуртів «Кросна», «Божичі» і «Воплі Відоплясова».

У святковій програмі:

7 січння:

16.00 – Відкриття Четвертого Зимового фестивалю «Країна Мрій Різдвяна» (ярмарок майстрів, різдвяні розваги для дітей та дорослих, майстер класи від народних майстрів, співи біля вогнищ, катання на санчатах, куштування козацького кулішу, Різдвяна Шопка).

17.00 – виступ дитячого колективу «Райгородок»

18.00 – Різдвяний Зірковий Вертеп

19.00 – виступ колективу «Божичі»

20.00 – виступ гурту «Воплі Відоплясова»

8 січня:

17.00 – початок святкування (ярмарок майстрів, різдвяні розваги для дітей та дорослих, майстер класи від народних майстрів, співи біля вогнищ, катання на санчатах, куштування козацького кулішу, Різдвяна Шопка).

17.00 – дитячий Різдвяний Вертеп «Цвітень»

18.00 – виступ колективу «Фолькнери»

19.00 – виступ колективу «Кросна»

20.00 – DJ O’Skrypka

Гуляння відбудуться за адресою: вулиця Донця, 2.

У програмі фестивалю можливі зміни.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути