chrome firefox opera safari iexplorer

Що з'їсти, аби зігрітися взимку

24 листопада 2014 о 12:36
Теплий сніданок — те, що зігріє в холодну пору року.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у програмі «Сніданок з 1+1».

Крім того, в зимовий період потрібно пити більше теплої рідини, зокрема чай з імбирем та корицею, чай з молоком та какао.

Білкові продукти допоможуьб організмові не замерзнути та зігріють його: нежирний курячий бульйон, страви з яєць, білий сир та шматочки моцарелли.

Організм також зігріє жирна морська риба (лосось, оселедець та скумбрія), а також горіхи і насіння льону.

За словами дієтолога, не варто забувати про зігріваючі спеції, серед яких: часник та цибуля, імбир та куркума.

В холодну погоду не варто їсти холодної їжі та вживати холодні напої.

Будьте здорові!

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути

Новини Дивитися всі

Loading...