chrome firefox opera safari iexplorer

Україна обігнала Росію у рейтингу «індексу процвітання»

03 листопада 2014 о 15:33

Україна посіла 63 місце в «індексі процвітання», оприлюдненому британським Legatum Institute.

Очолює рейтинг Норвегія, у першій пʼятірці також – Швейцарія, Нова Зеландія, Данія і Канада.

За словами виконавчого директора Legatum Institute Шан Гансен, оприлюднений індекс відображає рівень «національного успіху». Автори рейтингу аналізують досягнення в економіці, можливостях ведення бізнесу, урядуванні, освіті, системі охорони здоровʼя, без пековому й оборонному секторах, захисті прав і свобод, а також доходи населення, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно зі звітом, серед усіх країн Європи найбільше падіння цього року продемонструвала Росія. Вона на 68 місці, тоді як ще минулого року посідала 61-е. Аналітики Legatum Institute вказують на те, що на рішення авторів індексу вплинули дії Росії на міжнародній арені, а саме – анексія Криму й підтримка заворушень на сході України, а також ветування рішень Ради безпеки ООН щодо Сирії.

Польща посіла 31 місце, Білорусь – 53-є, Молдова – 89-е. Всього у рейтингу – 142 країни.

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути