chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі почали знімати стрічку про Олександра Довженка

11 листопада 2014 о 18:04

В Одесі стартували зйомки докудрами «Олександр Довженко. Одеський світанок». Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

Проект знімається продюсерським центром «Інсайтмедіа» на Одеській кіностудії, де розпочиналася кар'єра Олександра Довженка. Режисер — Артем Антонченко, продюсери — Володимир Філіппов та Андрій Суярко, сценарист — Костянтин Коновалов.

Фільм оповідатиме про Олександра Довженка та перших українських кінематографістів. Запланований хронометраж стрічки — 26 хвилин.

Проект «Олександр Довженко. Одеський світанок» здобув грант Президента у розмірі 245 тис. грн (з 350 тис. грн. юридичного зобов'язання держави).

За задумом «Інсайтмедіа» фільм «Олександр Довженко. Одеський світанок» є першим кроком до створення масштабнішого проекту — повнометражного художнього фільму «Олександр Довженко: Одеський дебют», режисером і сценаристом якого виступить Костянтин Коновалов.

«Одеський дебют» цьогоріч був презентований на кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, де отримав спеціальну відзнаку журі. Також проект презентувався в межах Східно-Західного копродакшн-маркету Connecting Cottbus, другого за вагою кіноринку Німеччини після Берлінського. На цей момент у проекту є підтримка компаній Postcontrol (Фінляндія) і Cinema 7 film (Аргентина).

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути