chrome firefox opera safari iexplorer

«Гала радіо» повністю відмовилось від російської музики

21 січня 2015 о 10:59

«Радіокомпанія Гала» з позивним «Ґала радіо» перейменувалася на «Радіо Єс» і повністю виключає зі свого ефіру музику російською мовою та музику російських виконавців.

Це зміни, що супроводжують зміну власників радіоканалу. Новий власник — європейська компанія, що володіє мережею радіостанцій у Європейському Союзі.

Відмова від російської музики та мови — не єдині зміни, що торкнулися мовної політики станції. Нове керівництво заявляє, що українська музика звучатиме тільки українською мовою. Обіцяють збільшити її частку в ефірі до половини й кажуть, що буде це переважно поп-рок.

Радіомережа володіє ліцензією на мовлення в 12 великих містах по всій Україні. Мовлення з Сімферополя, Донецька та Луганська наразі призупинене, проте компанія готова брати участь у подальших конкурсах на право звучати в нових містах.

В ефірі Львова «Радіо Єс» стало вже шостою станцією в верхньому діапазоні ультракоротких хвиль (FM), на якій зовсім не транслюють музики російською мовою. Крім цього це, відповідно до частот: 89,7 «FM-Галичина»; 100,8 «Львівська хвиля»; 104,7 «Люкс-FM» (львівський ефір цієї станції відмінний від ефіру в решті України); 106,7 «Незалежність» і радіо 107,2 «Вголос».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути