chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські вчителі скаржаться на зменшені втричі зарплати

28 січня 2015 о 15:06

Співробітників кримських шкіл попереджають про те, що обіцяного раніше підвищення зарплат чекати не варто, більше того планується урізати надбавки та премії. Про це виданню «Крим.Реалії» розповіли співробітники однієї з шкіл півострова, які не побажали називати свої імена, щоб уникнути подальших репресій.

«Наприклад, якщо вчитель зі стажем 20 років і повною ставкою отримував у сільській школі в районі 15-18 тисяч рублів (3600—4300 грн.), то тепер їм виплачуватимуть голу зарплатню, без премій і всіляких бонусів. А це близько 5 тисяч рублів (1200 грн.). Тобто, зарплата зменшилася в 3 рази, а ціни зросли як мінімум в 3-4», — розповіла одна зі співробітниць школи.

Більше того, кримські вчителі стверджують, що в багатьох школах півострова досі не отримали зарплату за грудень минулого року. Грудневі виплати обмежили поки лише авансом.

«На всі запитання і звернення бюджетників у районному управлінні освіти знизують плечима, і кажуть, що немає грошей в бюджеті», — розповідають співробітники, відзначаючи, що ситуація частково ускладнилася тим, що тепер зарплати і соціальні виплати здійснюють з місцевого бюджету, а не з федерального, як це було після «референдуму».

«Багато вчителів вже задумалися, а чи варто продовжувати працювати. Адже навантаження менше не стало. Більше того, якщо раніше вчителям доплачували за класне керівництво, за перевірку зошитів і так далі, то згідно російськими законами, садити свій зір ми повинні безкоштовно. А класне керівництво тепер в обов'язковому порядку», — розповів один з педагогів.

У той самий час, російський міністр у справах Криму Олег Савельєв заявив, що з моменту «референдуму» і включення півострова до складу Росії середня зарплата кримчан зросла в 1,5 рази.

Джерело: life.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути