chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкульт фінасуватиме виключно офіційні концерти

31 січня 2015 о 11:53

Цьогоріч за бюджетні кошти фінансуватимуться виключно офіційні урочистості, відзначення пам’ятних дат та концертів у зоні АТО для підтримки бойового духу бійців.

Про це в ефірі “5 Каналу” сказав віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань — міністр культури В’ячеслав Кириленко.

“У цьому році всі кошти, виділені на мистецькі заходи, будуть йти або на державні заходи, щодо яких буде указ Президента, офіційні урочистості або пам’ятні дати, які також за участю Президента та уряду”, — розповів урядовець.

За його словами, решта коштів буде йти тільки на ті заходи, які сприяють бійцям АТО і проведенню антитерористичної операції.

“Просто так ми не будемо фінансувати жодного концерту. Хай вибачають навіть дуже шановані. Ми відсвяткуємо перемогу і тоді будемо фінансувати стандартні концерти”, — зауважив міністр.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути