chrome firefox opera safari iexplorer

Мирослав Слабошпицький отримав нагороду Global Filmmaking Award

29 січня 2015 о 16:32

Новий кінопроект Мирослава Слабошпицького «Люксембург» здобув нагороду Global Filmmaking Award на кінофестивалі «Санденс», що триває у Парк-сіті в американському штаті Юта. Володар премії отримує грошовий приз у розмірі $10 000 та право взяти участь у роботі творчої лабораторії інституту Санденс, що допомагає молодим, незалежним кінематографістам реалізувати свої найсміливіші ідеї. Окрім Мирослава Слабошпицького, цього року Global Filmmaking Award за свої кінопроекти отримали режисери із Саудівської Аравії, Польщі та Сомалі.За сценарієм події майбутньої стрічки Мирослава Слабошпицького розгортаються в Чорнобильскій зоні. Нещодавно «Люксембург» було представлено на сьомому пітчінгу кінопроектів Держкіно України.

«Слово вперше вже стало звичним, коли мова йде про Мирослава Слабошпицького. Ось і цього разу вперше на фестивалі Санденс український проект отримує приз. Це вже з області фантастики. Якщо після цього держава негайно не запустить цей проект у виробництво, тоді не дуже зрозуміло, для чого така держава кінематографістам. Та й глядачам. А народ, як відомо, складається саме з цих двох категорій. Сподіваюся, нагорода допоможе «Люксембургу» скоріше увійти в знімальний період», — прокоментував для Cultprostir перемогу колеги кінорежисер і сценарист Дмитро Томашпольський.

Джерело: cultprostir.com.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути