chrome firefox opera safari iexplorer

Український режисер отримав нагороду на міжнародному кінофестивалі

11 липня 2013 о 14:30

Фільм Олександра Балагури «Час життя об'єкта в кадрі» отримав нагороду на Міжнародному фестивалі документального кіно в Марселі спеціальну відзнаку журі.

Про це йдеться на сайті фестивалю.

Стрічка «Час життя об'єкта в кадрі» є експериментальним документальним фільмом режисера і сценариста Олександра Балагури. Співавтором сценарію виступила й продюсерка фільму Світлана Зінов’єва.

Як відомо, у 2011 році короткометражний фільм «Крос» української режисерки Марини Вроди отримав «Золоту пальмову гілку» цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Крім того, два роки поспіль у конкурсній програмі Берлінале брали участь короткометражні роботи Мирослава Слабошпицького «Діагноз» (2009) та «Глухота» (2010), а 2008 року в конкурс Роттердамського кінофестивалю потрапив фільм Ігора Подольчака «Меніни».

Фільм Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи» отримав «срібного леопарда» на фестивалі у Локарно.

У липні 2012 року фільм українського режисера Єви Нейман «Будинок з башточкою» здобув нагороду на фестивалі у Карлових Варах.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути