chrome firefox opera safari iexplorer

На державу сподіваються 16% українців, на диво — 14%

09 січня 2015 о 11:58

Абсолютна більшість українців (72%) у майбутньому році сподіваються тільки на себе, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення ZN.UA.

При цьому 29% респондентів сподіваються на друзів і родичів, 16% — на державу, 14% — на диво, 10% — на нові обличчя у владі, 5% — на допомогу Заходу, 2% — на Росію, 0,3% — на повернення старої команди до влади. (На це питання можна було давати кілька відповідей).

Через рік після початку Майдану, який змінив країну, третина українців (33%) відчувають розчарування від невикористаного шансу — «реформи не проведено, економічна ситуація різко погіршилася, корупції менше не стало».

Ще 18% сповнені оптимізму — «українці згуртувалися як ніколи, обрали нового президента і створили коаліцію демократичних проєвропейських сил в парламенті і рухаються в Європу».

15% впевнені, що «все зміниться на краще лише коли до влади прийде нове покоління, а бізнес буде відсторонений від влади».

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути