chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні під Кабмін прийде сто смертельно хворих українців

17 квітня 2013 о 08:44

17 квітня хворі на смертельні хвороби українці, яких залишили без шансу на життя, вишикуються в живу стіну під будівлею Кабінету міністрів України, повідомили організатори акції.

100 людей зі зв’язаними руками та з бавовняними мішками на головах, приречених на смерть, інсценізують «страту», відстоюючи своє право на лікування.

Акція «Приречені» розпочнеться 17 квітня, в середу, о 9.30, коли всі урядовці, причетні до перегляду бюджету 2013, збиратимуться на роботу. О 10.00 розпочнеться прес-брифінг, у якому візьмуть участь хворий на гепатит С, хворий на туберкульоз, ВІЛ-позитивний.

Організатори наголошують, що незважаючи на доручення президента України Віктора Януковича після прийняття Бюджету 2013 – переглянути бюджет та профінансувати в повному обсязі лікування українців, хворих на смертельні хвороби, гроші на лікування досі не були виділені. Кабінет міністрів України проігнорував запит від Міністерства охорони здоров’я про виділення коштів на лікування.

За поданням Кабміну, 27 березня бюджетний комітет Верховної Ради України проголосував поправки до Державного бюджету 2013, не виділивши гроші на лікування 44 000 українців, які помруть вже цього року через відсутність ліків.

Саме тому пацієнти прийдуть до Кабінету міністрів, щоб вимагати виділення грошей на лікування. В іншому випадку хворі наочно демонструватимуть, на що влада прирекла 44 тисячі українців.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути