chrome firefox opera safari iexplorer

Найтитулованіший біатлоніст України пішов зі спорту у волонтери

22 січня 2015 о 15:51

Дворазовий призер чемпіонатів світу, 11 разів піднімався на подіум етапів Кубка світу і минулих п'яти Олімпійських Ігор, біатлоніст Андрій Дериземля розповів про своє рішення поставити крапку.

«Дійсно, можна було після чемпіонату України, де виступив непогано, їхати на збір, потім на етапи Кубка IBU і доводити результатом своє місце в команді на Європу. У тому, що результат був би, я не сумніваюся. Але все ж я прийняв для себе рішення відмовитися від цієї ідеї. Їхати просто „туристом“, не показуючи результат — це неприйнятно ні для мене, ні для команди. А щоб показувати результат, потрібно готуватися, потрібно виступати. А у мене постійна робота в Чернігові, турбот дуже багато і залишати надовго не можна.

По-друге, я все одно планував закінчувати після закінчення сезону — тому не хотів займати чиєсь місце в команді. Нехай їде хтось із молодих — в плані досвіду для будь-якого з хлопців це буде набагато корисніше й ефективніше, ніж для мене. Тим більше, що на чемпіонаті світу я подивився — є хлопці, які можуть показати результат на Європі. А в Чернігові не було особливо снігу ці тижні — тобто я мало стояв на снігу, та ще й після хвороби.

Так, бажання, звичайно було. Це ж не так просто — віддати все свідоме життя цьому спорту, і тепер йти. Але — вирішив залишитися в Чернігові, працювати на благо рідного міста і країни.

Я зараз працюю в Центрі підтримки армії, який створився в серпні. Ми допомагаємо солдатам з Чернігова та Чернігівської області — 13 батальйону, 41 батальйону, перший танковій бригаді та іншим хлопцям, які воюють на сході України. Надаємо матеріальну допомогу і солдатам, і сім'ям загиблих, а ще юридичну, і зараз часто потрібна психологічна допомога. Це зараз моя основна робота. Ми громадська організація, є партнери, ми постійно шукаємо спонсорів. Є волонтери, багато небайдужих людей.

У Чернігові зараз все спокійно, сонце світить, музика грає, і це не цінують, на жаль. Тут без пафосу — хлопці, які там зараз вмирають, зберігають мир і спокій в інших частинах України», — розповів Дериземля.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути