chrome firefox opera safari iexplorer

Сквер імені Стуса відкриють до Дня Києва

16 січня 2015 о 10:02

Сквер імені Василя Стуса на проспекті Перемоги буде облаштований і відкритий до Дня Києва цього року. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час прийому громадян 15 січня, повідомляє сайт КМДА.

За його словами, у проекті бюджету Києва на 2015 рік закладені кошти на облаштування цього скверу і до кінця травня відповідні роботи будуть завершені. «Ці гроші заплановані в бюджеті міста на 2015 рік. Сквер імені Василя Стуса буде відкритий до Дня Києва. Виділяємо гроші – і в травні відкриваємо», – пообіцяв Кличко.

Як відомо, рішенням Київради від 14 червня 2007 земельну ділянку площею 1,1 га на проспекті Перемоги продали компанії «ЕТРЕКС» для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-торговельно-розважального комплексу.

Сквер Стуса

Фото: maidanua.org

А вже через рік КМДА надала компанії дозвіл на знесення 147 дерев, 100 кв. м. порослі та 1540 кв. м газону.

У ніч з 9 на 10 березня 2009 року забудовник ТОВ "Компанія «Етрекс» вирізав 140 дерев середній вік яких більше 100 років .Тоді місцеві мешканці позабивали в дерева металеві цвяхи, щоб завадити їх спиляти.

У березні 2009 року прокуратура столиці порушила кримінальну справу за фактом незаконної вирубки дерев, утім, ані рішення Київради, ані розпорядження КМДА скасовані не були.

У лютому 2012 року ділянку обнесли будівельним парканом.

Наприкінці лютого 2012 року будівельний паркан демонтували.

У березні 2013 року столична влада пообіцяла, що на розі проспекту Академіка Палладіна та проспекту Перемоги облаштують сквер імені Василя Стуса.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути