chrome firefox opera safari iexplorer

У Сімферополі ФСБ влаштувала обшук на кримськотатарському каналі ATR

26 січня 2015 о 13:11

У Сімферополі силовики оточили будівлю кримськотатарського телеканалу АТR та увійшли всередину, триває обшук.

«Приїхав повний Камаз з силовиками, купа слідчих з ФСБ і Слідчого комітету. Зараз ведуть бесіду з керівництвом. Біля кожного кабінету виставили озброєну людину. Трохи паралізували роботу, але ефір поки йде. Знімати забороняють, погрожують забрати техніку. Дивіться новини о 12 за московським. Швидше за все будуть проводити обшук», — написав у FB журналіст Шевкет Наматуллаєв.

За словами журналіста Османа Пашаєва, співробітники ФСБ в супроводі озброєних людей шукають у будівлі кримськотатарською телеканалу АТR відеозаписи від 26-27 лютого 2014 року, коли будівлі Ради міністрів і Верховної Ради Криму були захоплені озброєними людьми в камуфляжі без розпізнавальних знаків.

«Приблизно годину тому на АTR нагрянули спецслужби, проводять обшук, нібито, шукають матеріали з 26-27 лютого 2014 р., хоча ще минулого року всі матеріали канал надав. Погрожують забрати сервер», — пише Пашаєв.

Наприкінці вересня 2014 року на адресу керівництва телеканалу надійшов лист від «Центру з протидії екстремізму», в якому було сказано, що АТR «наполегливо закладає думку про можливі репресії за національною і релігійною ознакою, сприяє формуванню антиросійської громадської думки, навмисно розпалює серед кримських татар недовіру до влади та її дій, що побічно несе загрозу екстремістської діяльності». На цій підставі співробітники МВС висунули ATR вимогу надати всі документи і список осіб, офіційно працевлаштованих на телеканалі.

Джерело: hromadske.tv
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути