chrome firefox opera safari iexplorer

Українські мультфільми покажуть на Берлінале

28 січня 2015 о 16:24

На фестивалі Берлінале студія «Укранімафільм» представлятиме 4 анімаційних проекти. Серед них — нова стрічка режисера Манука Депояна «Халабудка». Автором сценарію фільму є Наталя Гузєєва, відома постать в українській анімації, автор знаменитого «Капітошки». Про це йдеться на сторінці студії у Facebook.

«Халабудка» — це історія про дорослішання, пам'ять, подяку і любов до свого коріння.Головний герой фільму є не просто прабатьком сучасних будинків зі скла і бетону, а й початком усього сучасного. Халабудка — старий будиночок, на якому час залишило свій слід. На вигляд дідок, проте характер дитини.

Ще одна з робіт, яку студія покаже на Берлінале — анімаційний серіал «Пригоди Котигорошка та його друзів». Історії та герої мультсеріалу створювалися за мотивами народних українських казок, міфів і фольклору. При створені казкового простору використовуються впізнаванні знакові атрибути національного пейзажу, деталі інтер’єрів, костюми, вишивка, національна символіка.

Також «Укранімафільм» презентуватиме фільм Олега Педана, майстра лялькової анімації, «Атракціон». Робота над фільмом ще триває.

І четвертою роботою стане повнометражний мультфільм «Бабай», який зараз перебуває в українському прокаті.

Фестваль відкривається 5 лютого.

Українська анімація буде представлена у рамках міжнародного кіноринку.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури