chrome firefox opera safari iexplorer

2015 рік на Львівщині проголошено Роком Ігоря Білозіра та Михайла Вербицького

18 лютого 2015 о 09:12

Львівська облрада проголосила 2015 рік на Львівщині Роком композитора Ігоря Білозіра та Роком отця Михайла Вербицького.

Відповідні рішення депутати прийняли на сесії 17 лютого.

Депутати доручити Львівській ОДА розробити план заходів із відзначення Року композитора Ігоря Білозіра та Року отця Михайла Вербицького та забезпечити необхідне фінансування.

Зазначимо, цьогоріч в Україні відзначатимуть 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького. Також у 2015 році виповнюється 60 років від дня народження Ігоря Білозіра.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути