chrome firefox opera safari iexplorer

Електроенергія з березня подорожчає на 40%

20 лютого 2015 о 10:56

Тарифи на електроенергію для населення з березня 2015 року зростуть на 40%, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«На 40%, починаючи з березня, повинні зрости тарифи на електроенергію», — повідомив Демчишин.

Глава Міненерговугілля також наголосив, що тарифи на природний газ для населення і теплокомуненерго будуть підвищуватися до ринкового рівня поетапно протягом двох років, але перше збільшення відбудеться після завершення опалювального сезону вже в квітні.

«Люди отримають платіжки, оцінять нові тарифи і влітку утеплять стіни, поміняють котли, щоб підготуватися до майбутньої зими. З квітня також введемо систему субсидій. За нашими оцінками, їх буде отримувати дві третини населення», — зазначив Демчишин.

При цьому він зауважив, що на ці цілі в поправках до бюджету передбачено 12,5 млрд грн.

Як повідомлялося, востаннє комісія переглядала тарифи на електроенергію для населення з 1 червня 2014 року, підвищивши їх на 10-40% залежно від обсягів її споживання. Максимальне зростання тарифів на електроенергію для населення на 40% було встановлене тільки для тих, хто споживає понад 800 кВт-год на місяць.

НКРЕКУ здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Розділи: Суспільство