chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін готує масове звільнення шахтарів і приватизацію шахт

20 лютого 2015 о 12:18

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має намір скоротити до 10 тисяч шахтарів. Про це виданню «Фокус» заявив міністр Володимир Демчишин.

За його словами, профільне міністерство готує план приватизації шахт. При цьому перший крок буде немасовим — з молотка для проби піде кілька підприємств.

Міністр Демчишин зазначив і про деякі проблеми під час продажу підприємств. Зокрема, мова йде про великі борги, наприклад, за спожиту електроенергію.

«З 35 шахт під нашим управлінням ми закриємо п'ять, ще сім законсервуємо цього року. 20% людей необхідно скоротити. Це 10 тисяч з 52 тисяч шахтарів. В основному пенсіонери. Вони професіонали, великі молодці, але у нас немає виходу», — додав Демчишин.

Він також зазначив, що глобально протягом двох-трьох років необхідно залишити на шахтах лише 25 тисяч осіб.

«І в інших секторах у нас така ж ситуація. Наприклад, в „Енергоатомі“ працюють 35 тисяч співробітників, хоча за європейськими мірками було б достатньо 15 тисяч. У Мінсоцполітики зараз думають, чим зайняти цих людей. Можливо, це будуть інфраструктурні проекти — реконструкція ЖКГ, будівництво мостів, аеропортів, доріг», — сказав Демчишин.

Нагадаємо, згідно з коаліційною угодою, передбачена лібералізація вугільного ринку і приватизація шахт.

Джерело: ТСН.ua
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути