chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві пройде літературно-мистецький вечір на честь Лесі Українки

25 лютого 2015 о 10:04

У середу, 25 лютого, о 17:00 у Києві у Музеї видатних діячів української культури Лесі Українки, Миколи Лисенка, Панаса Саксаганського, Михайла Старицького відбудеться літературно-мистецький вечір «Мріє, не зрадь», присвячений дню народження Лесі Українки.

У вечорі візьмуть участь науковці, письменники, журналісти, художники, музиканти, актори, кінорежисери, учасники Майдану.

Про революцію в житті Лесі Українки і нашу сучасну революцію, про мрії і реалії минулого і сьогодення, про художнє переосмислення пережитих подій і творчі прозріння, про високе призначення поета як виразника дум і сподівань народу йтиме мова на вечорі до дня народження письменниці, йдеться у повідомленні. Назвою вечора стали слова Лесі Українки, які найкраще передають одне з найголовніших прагнень – «Мріє, не зрадь!».

Подія проходитиме безпосередньо у просторі художньої виставки Олексія Белюсенка «Прапори і люди» із серії «Щоденник екстреміста». Ці роботи написані під враженням революційних подій 2013—2014 років.

Джерело: ZIK
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути