chrome firefox opera safari iexplorer

УПЦ (МП) посилила вимоги до посту

23 лютого 2015 о 12:08

Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) видав розпорядження для духовенства, чернецтва та мирян щодо посилення вимог до Великого Посту, повідомляє РІСУ.

«Розпочався Великий піст — час для посилених молитов, справ милосердя та духовних подвигів. Піст і молитва — це духовна зброя проти гріха, вони зміцнюють нашу віру, приносять мир у наші душі та з’єднують із Богом», — йдеться у документі, розміщеному на офіційному сайті УПЦ (МП).

«Зважаючи на складну cуспільно-політичну ситуацію в Україні, задля відновлення миру в нашій Батьківщині та збереження цілісності нашої Держави, благословляється духовенству, чернецтву та мирянам Української Православної Церкви щоп’ятниці Великого посту посилити піст (по можливості з повним обмеженням у їжі, окрім хліба й води до заходу сонця), а також прочитувати протягом дня по 12 молитов «Отче наш» із земними поклонами та 12 молитов «Богородице Діво» із земними поклонами», — закликає Митрополит УПЦ (МП).

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути