chrome firefox opera safari iexplorer

Частину українців можуть звільнити від сплати податку на нерухомість

31 березня 2015 о 08:25

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект, який має на меті звільнити від оплати податку на нерухоме майно непрацездатних громадян та дітей війни.

На розгляд Комітету Верховної Ради направили законопроект № 2491 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від податку на нерухоме майно соціально незахищених верств населення)».

Відповідний документ пропонує звільнити від оплати податку на нерухоме майно непрацездатних громадян та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про соціальний захист дітей війни».
Зокрема, документ пропонує не оподатковувати об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, які є неприбутковими і перебувають у власності наступних осіб:
— непрацездатних громадян, визначених ст. 1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», розмір місячного доходу яких на кожну особу не перевищує суми, що дорівнює  розміру прожиткового мінімуму;
— дітей війни, визначених ст.1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни».
«Прийняття законопроекту посилить соціальний захист, забезпечить підвищення добробуту та покращення матеріального стану соціально незахищених верств населення. Крім того, при визначенні сільськими, селищними та міськими радами пільг з податку на нерухомість, законопроект нормативно врегулює питання звільнення від сплати податку на нерухомість тих громадян, майновий стан та рівень доходів яких знаходиться на низькому рівні», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Верховній Раді запропонували внести зміни в оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Зокрема, збільшити рівень площі квартир та будинків, при якому вони не підлягатимуть оподаткуванню.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути