chrome firefox opera safari iexplorer

Діячі культури вимагають забезпечити канал «Культура» цифровою ліцензією

18 березня 2015 о 12:29

Низка діячів культури звернулася до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням вирішити питання отримання ліцензії на цифрове мовлення державною телерадіокомпанією «Культура», повідомляє «Телекритика».

На думку культурних діячів, присутність державного телеканалу «Культура» в ефірному цифровому просторі є необхідною.

«Це єдина в Україні телекомпанія, яка весь свій ефірний час (тобто 24 години на добу) заповнює програмами про літературу, культуру, історію нашого народу», — наголошують автори одного зі звернень — Андрій Чебикін, Михайло Сидоржевський, Дмитро Павличко, Дмитро Стус та інші.

Вони також нарікають на те, що канал «Культура» то зникає, то знову з'являється в кабельних мережах, залежно від побажань глядачів.

Автори іншого звернення — Борис Олійник і Микола Стороженко — наводять приклад Польщі, де телеканал культурного спрямування володіє набагато більшим ресурсом, ніж український.

Нагадаємо, що на базі ДТРК «Культура» має бути створено другий канал суспільного мовлення — культурного спрямування. Однак канал має лише супутникову ліцензію.

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути