chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти розповіли, як будуть падати ціни на нерухомість

30 березня 2015 о 13:09

У кризу ціни на житло та вживані автомобілі, зафіксовані у валюті, потроху падають. Така думка склалася у експертів і аналітиків ринку України.

Однак, експерти застерігають, що вигода можлива лише в разі того, якщо людина встигла накопичити кругленьку суму заощаджень у твердій валюті – євро або доларах.

Так, в приклад київський рієлтор Максим Єрмоленко призводить вартість «двушки» на Оболоні в Києві, яка при курсі 8 грн. за «зелений» коштувала $80 тис., а зараз вже впала до $55-60 тис.

«Тому якщо у людей є накопичення в доларах, вони можуть почекати, коли ринок нерухомості встановить нове дно цін, щоб потім вигідно купити житло», – радить Єрмоленко, і додає, що поки ринок «в ціновому невіданні», і коли буде зрозуміла нова цінова політика, невідомо.

«Поки не завершиться війна на Сході і не зафіксується курс, ціни у валюті, особливо на вторинці, можуть падати – приблизно на 10-20% в цьому році», – уточнює аналітик «СВ девелопмент» Сергій Костецький.

Як повідомлялося з посиланням на дані агентств нерухомості, в 2015 році обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва скоротився майже на третину.

Крім того, раніше продажі на вторинному ринку нерухомості були припинені через стрибок долара.

Джерело: finance.ua
Розділи: Аналітика

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути