chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти розповіли, як будуть падати ціни на нерухомість

30 березня 2015 о 13:09

У кризу ціни на житло та вживані автомобілі, зафіксовані у валюті, потроху падають. Така думка склалася у експертів і аналітиків ринку України.

Однак, експерти застерігають, що вигода можлива лише в разі того, якщо людина встигла накопичити кругленьку суму заощаджень у твердій валюті – євро або доларах.

Так, в приклад київський рієлтор Максим Єрмоленко призводить вартість «двушки» на Оболоні в Києві, яка при курсі 8 грн. за «зелений» коштувала $80 тис., а зараз вже впала до $55-60 тис.

«Тому якщо у людей є накопичення в доларах, вони можуть почекати, коли ринок нерухомості встановить нове дно цін, щоб потім вигідно купити житло», – радить Єрмоленко, і додає, що поки ринок «в ціновому невіданні», і коли буде зрозуміла нова цінова політика, невідомо.

«Поки не завершиться війна на Сході і не зафіксується курс, ціни у валюті, особливо на вторинці, можуть падати – приблизно на 10-20% в цьому році», – уточнює аналітик «СВ девелопмент» Сергій Костецький.

Як повідомлялося з посиланням на дані агентств нерухомості, в 2015 році обсяг капіталовкладень у нерухомість Києва скоротився майже на третину.

Крім того, раніше продажі на вторинному ринку нерухомості були припинені через стрибок долара.

Джерело: finance.ua
Розділи: Аналітика

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути