chrome firefox opera safari iexplorer

Привчаємо себе до бігу: 7 ефективних порад

12 березня 2015 о 16:43

Якщо ви вийшли на стежку щоденних пробіжок — можете вже собою пишатися! Ми тільки хочемо розповісти, як зробити її задоволенням, а не обов'язком. А іншим пропонуємо замислитися — може, варто все-таки почати? 
1. Переходьте на ходьбу
Це може здатися шахрайством, але вчені довели, якщо час від часу переходити на ходьбу, це не позбавляє вас гордого статусу бігуна. Під час регулярних пішохідних інтервалів організм не встигає відчути уповільнення темпу, а значить — немає і шкоди.

2. Мисліть позитивно
Готуючись до пробіжки (або намагаючись знайти привід пропустити її), не думайте про те, що вам зараз буде важко, боляче, холодно, що на вулиці сльота, і ви можете посковзнутися, що навколо занадто багато вихлопних газів і дотримуватися нормального темпу в диханні не вийде. Думайте про користь, уявіть, як встановлюєте черговий рекорд, як вихваляєтесь цим перед друзями ... Так-то краще!

3. Більше займайтеся спортом
Ніхто не змушує вас записуватися в спортивну секцію, досить просто добре проводити час з друзями. Як показує практика, такі заняття набагато приємніші, тому що розпалюють суперництво і підтримують командний дух. До того ж, за допомогою гри ви зможете набрати хорошу фізичну форму, і пробіжки вже не будуть такими важкими.
4. Підберіть партнера
Ця порада виникає з попереднього пункту, однак тут змагатися, хто швидше, не потрібно. Поговорити ви теж не зможете, зате мотивація для виходу на пробіжку подвоюється. Якщо лінь вам — на вулицю витягне подруга, і навпаки. До того ж, коли здається, що ви вже більше не можете, повний енергії партнер попереду відкриває в вас друге дихання.

5. Посміхайтеся
Якщо ви бігаєте в тренажерному залі на доріжці напроти дзеркала, посміхніться собі, нехай навіть з боку це виглядає безглуздо. Такий, на перший погляд, банальний спосіб допоможе вам зменшити стрес від навантажень і відразу поліпшить мотивацію.

6. Музика
І до такого простого справи потрібно підійти з розумом. Музика відволікає від болю і втоми, піднімає настрій, підвищує витривалість, знижує сприйняття зусиль і може навіть сприяти метаболізму. 

7. Відпочинок
Нарешті, головне «шахрайство» — зупинки. Так-так, їх теж можна робити без шкоди для серця. Головне — привчитися робити їх чітко в один і той же час. Можете орієнтуватися по ліхтарний стовп.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути