chrome firefox opera safari iexplorer

Створено онлайн-базу захисників України, що загинули на Донбасі

25 березня 2015 о 11:43

Співробітники Національного військово-історичного музею України склали онлайн-базу, в якій зібрані найбільш свіжі зведені дані про втрати військових і добровольців на Донбасі.

На сайті проекту загиблі солдати і бійці добровольчих батальйонів розсортовані за місцем свого походження і підрозділами, в яких вони служили. До бази увійшли захисники України зі Збройних Сил, Національної Гвардії, Державної Прикордонної Служби, Служби Безпеки, МВС, Територіальних Батальйонів та інших служб. Стаття про кожного героя включає його фото, короткі біографічні відомості, дату загибелі і інформацію про її обставини, вказане також місце поховання. Крім того, на сайті є візуалізація розподілення кількості загиблих по місяцях (станом на 1 лютого 2015 року). Згідно неї, найбільше смертей припало на липень-серпень 2014 і січень 2015 років.

Інформацію, необхідну для складання бази, співробітники Музею збирають безпосередньо в зоні АТО, де вони займаються пошуком та евакуацією тіл загиблих.

Джерело: Сultprostir.ua
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути