chrome firefox opera safari iexplorer

У Сумах змінять скульптуру, що символізує дружбу України та Росії

05 березня 2015 о 09:53

Рішенням Сумської міської ради зовнішній вигляд скульптури на виїзді з обласного центру в напрямку Курська змінять.

Так ухвалила міськрада під час чергової сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нині скульптура зображає двох жінок, які тримають у піднятих руках герб не існуючого Радянського Союзу, символізує дружбу України та Росії,

«Одна з жінок нині символізує країну, яка здійснює агресію. Та й тримають кам'яні жінки герб СРСР. Не буду наполягати демонтувати скульптуру, якщо зміниться зовнішній вигляд і зміст», — наголосив під час сесії ініціатор розгляду даного питання депутат міськради Юрій Бабичев.

Віддаючи свої голоси за таке рішення, народні обранці виходили з того, що нині Україна перебуває в стані війни, а Верховна Рада визнала РФ країною-агресором. Враховано, що, на думку депутатів, ця скульптура не становить великої архітектурної та історичної цінності.

Усі роботи з її реконструкції покладено на Управління капітального будівництва та дорожнього господарства міськради.

Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути