chrome firefox opera safari iexplorer

Україна і сепаратисти готують обмін полоненими, передали списки

20 березня 2015 о 14:27

Процес підготовки обміну полоненими перебуває в завершальній стадії, обмін може відбутися в будь-який момент.
Українська сторона і представники самопроголошених ДНР і ЛНР вже обмінялися списками полонених, яких готують до обміну. Про це в коментарі УНН повідомив представник Міжвідомчого центру з визволення полонених і заручників при СБУ Юрій Тандит.

«Зараз йде завершальна стадія переговорів щодо обміну полоненими. З боку „ДНР“ та „ЛНР“ нам подали списки полонених. У СБУ опрацювали ці списки. Також і з української сторони були передані списки полонених», — повідомив тандем.

Він додав, що обмін полоненими може відбутися в будь-який момент.

«Зараз зі стороною ЛНР і ДНР обговорюються деталі. Виходимо на точку визначення часу і місця обміну. ​​Ми вже почали готуватися до передачі людей на той бік», — додав Тандит.

Він також нагадав, що, за офіційною інформацією СБУ, в полоні бойовиків зараз перебувають 400 осіб, серед яких є як українські військовослужбовці, так і цивільні особи.

Нагадаємо, 10-го березня представники ДНР повідомили в ЗМІ про те, що скерували українській стороні три списки на обмін полоненими, в яких близько 2 тисяч осіб.

Як повідомляв Кореспондент.net, за даними СБУ з полону сепаратистів уже звільнили близько 2,5 тисяч осіб.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути