chrome firefox opera safari iexplorer

10 найнебезпечніших для здоров’я продуктів

01 квітня 2015 о 12:02

Крабові палички
Тут все просто, досить запитати, де у краба палички? Це повністю генно-модифіковане творіння людини. До цих пір жодна лабораторія не може визначити, з чого зроблений цей диво-продукт.

Риба малосольна в пластикових коробках
Якщо ви купуєте таку, майте на увазі, що консервантів там більше, ніж самої риби. Оскільки термін зберігання малосольної риби дуже маленький і то перебувати вона повинна виключно в олії.

Арахіс
Цей горіх, звичайно, корисний для здоров’я. Точніше був до тих пір, поки він не став генетично модифікованим. Завдяки чужорідним генам, він може як завгодно довго зберігатися і мати прекрасний вигляд. І природно, його не їстимуть комахи, тому, що черв’яки хімії не їдять. А от у людини це продукт може викликати різні алергічні реакції, аж до анафілактичного шоку. Плюс, він згущує кров і призводить до ожиріння, завдяки високому вмісту жирів. Так що людям, схильним до гіпертонії, варикозного розширення вен і алергій, слід бути дуже обережними з цим продуктом.

Газовані напої, особливо солодкі
Якщо проста газована вода вимиває корисні солі з організму (тому її можна пити не більше 1 склянки на день), то солодка викликає спрагу і звикання. А штучні барвники та Е211 – бензоат натрію, викликають порушення обміну речовин.

Ковбасні вироби
Ось зараз пишу і ностальгую за аналогічною радянської продукцією, де браком вважалося навіть якщо в партії буде палиця ковбаси не за розміром. Я вже мовчу про стандарти складу. Зараз про м’ясо в такій продукції можна тільки мріяти. Сардельки, ковбаси, сосиски – це 80% трансгенної сої. Решта – ароматизатори, підсилювачі смаку та консерванти. Такий склад їжі може привести взагалі до чого завгодно, хоч до генних мутацій.

Курячі стегенця
Та що там окост, навіть курей накачують в кращому випадку водою для ваги, в гіршому – невідомо чим. До того ж курей напихають антибіотиками, щоб не хворіли і гормонами росту, щоб курка виростала розміром з теля. А все це призводить до гормональних змін.

Чаї ароматизовані
Зрозуміло, що аромат і колір у такого продукту до природи не має ні найменшого відношення. Тому споживачі, схильні до алергічних реакцій, будьте обережні.

Чіпси картопляні, сухарики
Там така кількість шкідливої ​​хімії, що при постійному вживанні, ці продукти викликають онкологічні захворювання.

Сік в пакетах
Особливо шкідливий для дітей. Якщо вже ваше чадо бавиться такими «соками», то давайте йому не більше 1 склянки на день. Про трепетні написи: «натуральний», «без ГМО» та іншу рекламну замануху, можете забути. Такі соки складаються з хімічних речовин та фруктової сироватки, приблизно 50:50.

Жувальні цукерки, фарбований мармелад, чупа-чупс
Коротше, все яскраве, красиве і пахуче складається з цукрозамінників, барвників та ароматизаторів. Так що, купуючи таке, не забувайте, що саме ви вживаєте.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути