chrome firefox opera safari iexplorer

Другий фестиваль кіно та урбаністики «86» у Славутичі

27 квітня 2015 о 18:06

Із 28 квітня до 3 травня у Славутичі відбудеться Другий міжнародний фестиваль кіно та урбаністики «86». Протягом кінофестивалю покажуть 10 докумантальних стрічок з Чехії, Франції, Щвеції, США, Великобританії, України, Німеччини, Мексики, Італії, Швейцарії, Канади та Китаю, а також 19 коротких метрів. Все це – українські прем'єри.

У програмі «86»: переможець кінофестивалю Sundance «Російський дятел», велосипедна стрічка десятиліття «Вело проти Авто» та два музичні фільми – «Звук та пристрасть у Західному Берліні» та «Місто як острів». Також на глядачів чекає спеціальна короткометражна програма «Гра в міста». Це авторські портрети Річмонда, Мілана, Катовіце, Львова та Риги. Український портрет представлений роботою Жанни Озірної «Перша співбесіда».

Гості фестивалю: продюсерка фільму-відкриття «Панельні історії» Вероніка Янаткова; команда стрічки «Російський дятел» – режисер Чад Ґрасіа та продюсерка Марина Орєхова, українська сценаристка та режисерка Жанна Озіріна, співзасновниця фестивалю коротких метрів Wiz-Art Ольга Райтер, а також Ганнес Ланґ – режисер фільму «Покличте менеджера», після показу якого відбудеться дискусія  про феномен міського сквотингу за участі представників харківського сквоту «Автономія».

Українську урбаністику на фестивалі представлять роботи фіналістів конкурсу MyStreetFilmsUkraine – 13 коротких метрів із Сімферополя, Краматорська, Новояворівська, Бережан, Херсона та Києва. Почесне журі у скаді гостей фестивалю обере переможця, який поїде на Open City Doc Fest у Лондоні.
Протягом усієї кінопрограми працюватиме дитячий табір. Наймолодші учасники будуь слухати лекції про міста, екологію, енергетику та навіть побудують власне місто мрії. Відкриє фестиваль хакатон з генерування ідей для розвитку міста Славутич «Збери місто». В рамках події відбудеться майстер-клас із створення міських меблів від «Пилорами».

Фестиваль проходить за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля, Німецького товаристива міжнародного співробітництва GIZ, Посольства США та Фонду імені Рози Люксембург.

Джерело: artukraine
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути