chrome firefox opera safari iexplorer

Експерти розповіли, чого чекати від місячного затемнення

04 квітня 2015 о 12:00

Сьогодні, 4 квітня, в небі з'явиться «кривавий Місяць» — явище не унікальне, але небезпечне, запевняє медіум Максим, йдеться в сюжеті ТСН 19.30. «Місяць закривається і стає темним. Це як темний бік людини. В цей день всі злі сили звертаються до цього Місяця», — каже Максим і радить залишитися дома і нічого радикального не робити. Насправді, 4 квітня настане кульмінація явища. Астролог Людмила запевняє, що затемнення вже почалося, його вплив ми відчуваємо вже днів п'ять. А завтра головне — тримати себе в руках. Емоції зашкалюють. Усе, звісно, індивідуально, але під загрозою великого впливу Місяця Овни, Терези, Раки та Козероги.

Геть усім — не радить розпочинати важливих справ. Зате саме час для прощання з минулим – можна позбутися поганих звичок і почати будувати нові плани. Перше цього року місячне затемнення йде на рекорд. Розпочнеться воно опівдні за Гринвічем. Загалом триватиме шість годин. А от його повна фаза по часу не перевищить 5 хвилин. Вітчизняні астрономи кажуть: малувато буде, в НАСА уточнюють: це – найкоротше затемнення Місяця за ціле століття.

Науковці до затемнення ставляться скептично, запевняють, що це звичайне явище, яке зазвичай відбувається слідом за затемненням Сонячним. Спостерігати явище пощастить не всім. Побачать його жителі Азії, а саме в Китаї, Індії, Росії, в Австралії, Антарктиді, США. Європа тут пасе задніх. Але це лише до наступного разу — 28 вересня. Тоді буде друге в році затемнення Місяця. І от воно вже пройде під нашим пильним оком.

Джерело: тсн
Розділи: Суспільство