chrome firefox opera safari iexplorer

«Форум видавців» скасував дитячий фестиваль «СлоніЯ»

21 квітня 2015 о 10:07

«Форум видавців» скасував дитячий книжковий фестиваль «СлоніЯ», який мав відбутися у Львові 28-31 травня. 


«Ми зробили все, що в наших силах, щоб фестиваль відбувся. 
Але обставини поки що виявилися сильнішими і довелось скасувати «Слонію», яку ми планували. Нам просто не вистачило коштів на оплату всіх витрат, пов’язаних з проведенням: оренда приміщення і обладнання, охорона, реклама, друк, приїзд і проживання письменників та ілюстраторів, витрати на анімацію, сувеніри і подарунки. До цього ще потрібно додати кошти на те, щоб прийняти переможців всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з 20 областей України, які багато читали, щоб перемогти і приїхати до Львова», — йдеться на сторінці «Форуму видавців» у Facebook.


Львівська міська рада виділила 60 тисяч грн. Таку ж суму організатори попередньо планували отримати від видавців за участь в книжковому ярмарку.

«Юрко Гнатковський пообіцяв велику знижку за Палац мистецтв…
Іра Гищук майже склала програму майстер-класів…
Гриць Семенчук майже домовився з найкращими письменниками…
Уляна Татух майже переконала видавців…
Марк Зархін майже підтвердив харчування для книгоманів…
ТурАльянс майже знайшов можливість поселити письменників…
А ЧудоТур пообіцяв покатати книгоманів на чудо-поїзді…
Але навіть враховуючи цю допомогу, плановий кошторис перевищив 400 тисяч. Оплата за обладнання зросла на 20%, за друк — в 2,5 рази, за охорону – на 50%, за матеріали для майстер-класів – в 1,5 – 2 рази… І навіть в борг ніхто нічого не хотів давати, все за попередньою оплатою», — розповідають організатори.

Вони натомість пообіцяли велику дитячу програму «Книгоманія» під час вересневого Форуму. Також організатори розмірковують про доцільність проведення «Слонії» під час зимових канікул.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути