chrome firefox opera safari iexplorer

Пожежу в Чорнобильській зоні зупинено

29 квітня 2015 о 14:01

Рятувальники заспокоюють киян через пожежу на території «Чорнобильської пущі», стверджуючи, що радіологічна ситуація у Києві залишається стабільною. Загрози радіаційного зараження у столиці немає.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Києві.

За офіційними даними Українського гідрометеорологічного центру, 29 квітня станом на 10:30 радіаційний фон у Києві складає 11 мкР/год (норма – 8-12 мкР/г). Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень.

Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Загрози радіаційного зараження у столиці немає, життю та здоров’ю людей нічого не загрожує.

Ситуація з пожежею на території спеціального комбінату «Чорнобильська пуща» є контрольованою.

Від Київського гарнізону до ліквідації пожежі залучено 42 особи особового складу та 7 одиниць техніки. Наразі продовжується остаточна ліквідація пожежі.

Як відомо, лісова пожежа виникла о 12:45 у вівторок, 28 квітня, на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у зоні відчуження у районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Лубянка Іванківського району Київщини на площі близько 320 га.

Повідомляють, що фронт пожежі оточено і зупинено,повідомили в ДНС. Там запевнили, що ситуація контрольована. Гасіння осередків загорання триває. 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути