chrome firefox opera safari iexplorer

Село під Києвом перетвориться на арт-об`єкт

30 квітня 2015 о 12:10

З 1 по 7 травня у селі Бобриця, розташованому за 16 км від Києві, відбуватиметься Міжнародний арт-фестиваль вуличного соціального мистецтва «ТомСойєрФест». Під час його проведення звичайні паркани перетворяться на картини, а саме містечко – на музей просто неба.

Ідею розвитку Бобриці як місця, де стріт-арт проявляється у своїй повній силі та смисловому навантаженні охоче підтримала громада, активно збираючи кошти на проведення фестивалю. Під час низки заходів буде створено 4 полотна на парканах: «Мона Ліза» (автор: Dima FATUM), «Гребля Бобра» (автор: Anozerstudio), «Щось традицiйно незвичне та глибоке вiд Гамлета» (автор: Гамлет Зiньковський), та «Забористый Кандинский» (автор: F3CETC).

«На наш погляд, варто підвищувати цінність мистецьких просторів, ламати ментальні паркани, з цього ми і почали наш проект, у цьому і полягає ідея нашого фестивалю. Власна територія будь-якої людини не закінчується за парканом. Завжди є його зворотній бік. Зрозумівши це, людина може зробити перший крок на зустріч іншим людям, спілкуванню. Стосовно стріт-арта, то можна багато розповідати про те, що він є детонатором інвестиційної привабливості території. Але розвивати його у великому місті через неповоротку бюрократичну систему погоджень вкрай складно. Це нас і привело у невеличкі населенні пункти та села», − розповіла Cultprostir Марія Уварова, одна з організаторів «ТомСойєрФест».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути