chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні шукатимуть унікальні куточки природи

29 квітня 2015 о 11:00

Екологічні організації мають мету виявити унікальні куточки України, які потребують захисту.

Студентська організація «Дружина охорони природи „Зелене Майбутнє“»  та міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» оголошують учнівський конкурс «Зелені перлини», метою якого є пошук унікальних місць країни, що потребують захисту екологів.

Активісти стверджують, що на території України створено більш ніж 8 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду: від маленьких за площею пам’яток природи до великих національних природних парків.

Для більшості областей не видавалися довідники природно-заповідного фонду, також відсутні інтернет-сайти, кажуть активісти-природоохоронці.

Зараз вони створюють сайти про природно-заповідні об’єкти всіх областей. Інтернет-довідники уже працюють для Херсонської, Київської та Луганської областей.

Також вони запрошують вчителів та учнів долучитись до вивчення природних перлин своєї області. Розраховують на те, що саме допитливі учні зможуть зібрати інформацію про цінні природні території свого краю.

Конкурс має 2 етапи: квітень-травень та червень-вересень 2015 року.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути