chrome firefox opera safari iexplorer

На Вінничині джипам заборонили їздити по заповідниках

06 грудня 2011 о 12:04

На Вінниччині почало діяти розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області».

Згідно з цим документом, районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме — з квітня по липень включно.

Також розпорядження передбачає заборону проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто- та мототехніки.

«На території Вінницької області існують 2 регіональні ландшафтні парки «Середнє Побужжя» та «Дністер» надзвичайної природної цінності. Багато місць у басейнах Південного Бугу й Дністра зберегли красу та цілісність незайманих куточків природи. Як екологічні коридори, долини річок Південний Буг та Дністер мають величезне значення для збереження біологічного розмаїття, потребують захисту. Ухвалення такого розпорядження областю є гарним прикладом поваги до природи в час, коли хвиля «спортивного хобі» — джипінгу, набирає обертів», — переконаний активіст Національного екологічного центру України Марія Сторчило.

 

Нагадаємо, нещодавно екологічна громадськість звернулася до керівництва обласних державних адміністрацій з проханням заборонити проведення джипінгу в об’єктах природно-заповідного фонду.

Зокрема, громадські організації запропонували наслідувати приклад Івано-Франківщини та Закарпаття, які вже видали розпорядження про заборону джипінгу.

Підготувала Майя Заховайко, «Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути