chrome firefox opera safari iexplorer

Фонд «Рідна країна» запускає соціальну радіорекламу до 70-річчя Перемоги

06 травня 2015 о 10:09

Вже кілька років ми в межах просвітницьких проектів Фонду «Рідна країна» пропагуємо героїзм простих українців, героїв війни та, водночас, інформуємо про важливий внесок України в перемогу.

Чесно кажучи, це не лише наше прагнення, це було побажання Олександра Довженка, Олеся Гончара та багатьох інших визначних українців, які пройшли ту війну — показати ПРАВДУ ПРОСТОГО СОЛДАТА Й ОФІЦЕРА ПРО СПРАВЖНЮ ВІЙНУ!

От, що писав О. Довженко у своєму щоденнику про парад перемоги в Москві 1945 року: «Перед Мавзолеєм проходили солдати, генерали, несли німецькі рябі прапори, немов загиджені птицями, вели собак, танки їхали,гармати, одна другої більша і грізніша. Мені було жалько убитих, героїв, мучеників, жертв. Вони лежали в землі, безсловесні. ПЕРЕД ВЕЛИЧЧЮ ЇХ ПАМ"ЯТІ, ПЕРЕД КРОВ"Ю І МУКАМИ НЕ СТАЛА ПЛОЩА НА КОЛІНА, НЕ ЗАМИСЛИЛАСЬ, НЕ ЗІТХНУЛА, НЕ ЗНЯЛА ШАПКИ. Мабуть, так і треба. Чи, може,ні?»

Отож, в минулому році наш Фонд розмістив соціальну рекламу під загальним гаслом «ПЕРЕМОГЛИ ГІТЛЕРА! ПЕРЕМОЖЕМО Й ПУТІНА!»

У квітні цього року ми запропонували акцентувати увагу на внеску України та українців в перемогу над фашизмом. Добре, що урядовці підтримали наші ініціативи телевізійною рекламою.

Фонд «Рідна країна», в свою чергу, з нагоди 70-річчя Перемоги розміщує соціальну рекламу на радіо. Так, на радіостанціях транслюватимуть ролики 8, 9 і 10 травня під вже знайомим з минулого року гаслом «ПЕРЕМОГЛИ ГІТЛЕРА! ПЕРЕМОЖЕМО Й ПУТІНА!».

peremoga-300x250pix-people-1

А ось кілька цікавих фактів, про які ви можете дізнатися з нашої реклами:

  • Шануємо солдатів і офіцерів чотирьох українських фронтів, які визволяли Польщу, Румунію, Угорщину, Болгарію, Чехословаччину, Югославію, Австрію та Німеччину.
  • 30 квітня 1945 року лейтенант Олекса Берест із Сумщини, ризикуючи власним життям і захищаючи товаришів, забезпечив підняття Прапора Перемоги над Рейхстагом у Берліні.
  • За мужність і відвагу у боях із загарбниками 2,5 мільйонів українців нагороджені орденами та медалями. Серед них, 2072 українці отримали найвищі відзнаки Героя, 32 стали двічі Героями, а уславлений Іван Кожедуб – тричі Героєм.
  • 2 вересня 1945 року підписанням Акту капітуляції Японії завершилась Друга світова війна. З боку СРСР свій підпис на документі поставив генерал-лейтенант із Черкащини Кузьма Дерев’янко.
  • 24 жовтня 1945 року за особливий внесок у перемогу над фашизмом Україна отримала право стати однією із 50-ти держав-засновниць Організації Об’єднаних Націй.

Микола Томенко, засновник Фонду «Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути