chrome firefox opera safari iexplorer

На Буковині відзначать 390-річчя перемоги у Хотинській битві

13 вересня 2011 о 08:50

Наступного тижня на Буковині відзначатимуть 390-річчя перемоги у Хотинській битві. Про це УНН повідомили в прес-службі Чернівецької облдержадміністрації.

На важливості підготовки заходів до річниці перемоги у Хотинській битві наголосив сьогодні голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв.

"Це важлива історична дата не лише для Буковини, тому в урочистостях передбачається участь гостей з-за кордону. Урядом виділено 1,5 млн грн на Хотинську фортецю, але вони будуть використані не на святкування, а вкладені у ремонтно-реставраційні роботи. Водночас, всі передбачені заходи повинні відбутися без помпезності, але на достойному рівні”, – підкреслив М.Папієв.

В рамках святкування перемоги у Чернівецькому національному університеті ім. Ю.Федьковича відбудеться міжнародна конференція за участю науковців Польщі, Росії, Литви, приурочена Хотинській війні 1621 року, а 24 вересня в Державному історико-архітектурному заповіднику “Хотинська фортеця” пройдуть святкові заходи, зокрема, урочистості за участю керівників органів влади Буковини і закордонних гостей.

Крім цього, заплановані виступи мистецьких колективів краю, виставка робіт учасників міжнародного художнього пленеру “Хотин – колиска історії”, інші заходи. Загалом на відзначення ювілею перемоги у Хотинській битві передбачається витратити з обласного бюджету близько 50 тис. грн.

Раніше УНН повідомляв, що в рамках відзначення Дня незалежності України буковинська молодь розгорнула 20-метровий жовто-блакитний прапор.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути